Portfolio

Content specialist, creatieve tekstschrijver en coördinerend (web)redacteur

PuurPatty werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals NLinBusiness, Uitgeverij Kerckebosch, Rompslomp, Twinfield-Wolters Kluwer, ZB Communicatie. Voor deze opdrachtgevers maak ik uiteenlopende content. Van interviews tot whitepapers en achtergrondartikelen. Als (coördinerend) redacteur en contentmanager ben ik betrokken bij verschillende websites. Hieronder een aantal voorbeelden:

NLinBusiness

Functie: redacteur / copywriter en interim contentmanager website NLinBusiness
Schrijven van interviews en artikelen voor internationale ondernemers. Voorbeelden: Internationaal zakendoen met zes powervrouwen, Op reis met ondernemers

Functie: interim contentmanager website NLinBusiness
Opstellen redactiehandboek en invullen van contentkalender en advies over communicatie (social media, nieuwsbrieven). Plus uitvoerende werkzaamheden zoals schrijven, redigeren en publiceren van content (interviews, blogs, longreads), schrijven van persberichten.

Uitgeverij Kerckebosch

Functie: coördinerend webredacteur (freelance) voor de websites Werk en Veiligheid en Arbowetweter.
Ik ben verantwoordelijk voor de vakinformatie op deze kennisplatforms. lk onderhoud het contact met de redactie, professionals uit de praktijk, en de auteurs. Samen met de redactie bedenk ik nieuwe artikelen, ik redigeer nieuwe stukken, stel e-mailnieuwsbrieven samen en bewaak de planning.

Functie: content creator 
Maken van content voor diverse doelgroepen. Voorbeelden: E-mailcursus: Maak werk van je RI&E, interview Guido Welter, artikel en infographic 10 missers duurzame inzetbaarheid.

Functie: interim marketing coördinator
Maken en versturen van e-mail nieuwsbrieven in Mailchimp. Bewaken planning en contact met ontwikkelaars van de trainingen en cursussen. 

Rompslomp

Functie: Tekstschrijver, copywriter en contentmanager
Opstellen contentkalender, seedingplan. Schrijven en publiceren van (seo)-content voor website en blogs.

Twinfield - WoltersKluwer

Functie: freelance redacteur.
Schrijven artikelen voor blog Twinfield en maken van online magazines. Recent voorbeeld: Voorkom weerstand bij automatisering: 9 tips

ZB Communicatie

Functie: freelance tekstschrijver en journalist
Schrijven voor relatiemagazine "Dit is Achmea". 

Evofenedex

Functie: freelance tekstschrijver magazine Globe
Schrijven over en voor internationaal ondernemers. 

LVB Networks - ABN AMRO, advies voor ondernemers

Functie: redacteur. Wekelijks schrijf ik over verschillende onderwerpen voor de doelgroep zzp'ers. Aan de hand van een achtergrondartikel en een interview met een ondernemer worden verschillende thema's belicht. Ik denk actief mee over invalshoeken en onderwerpen en heb veelvuldig contact met de doelgroep.

Adviespagina voor ondernemers 
De 10 grootste partijen en hun plannen voor zzp'ers
Interview: Van hobby naar eigen zaak
Interview: Een keurmerk is goed voor betrouwbaarheid

LVB Networks -  Even Centraal

Functie: tekstschrijver. Interviews met HR-managers, HR-professionals, HR Directors, HR-adviseurs over hoe zij met actuele thema's in het vakgebied omgaan. In hun bedrijf of voor klanten. 

Overzichtspagina: Hoe doe jij 't?
‘Als je je vak goed wilt doen, moet je een beetje schizofreen zijn’ – Ilona Dinkgreve, HR Director Ipsos Nederland
‘Onze kapstok is talent- en performance management’ – Rachel van Raan, hoofd HRM Plegt-Vos
‘HR-systemen vervangen nooit een goed gesprek’ – Irma Pouw, HR-adviseur

LVB Networks - Centraal Beheer Open

Functie: tekstschrijver. Voor de campagne Open van Centraal Beheer heb ik een aantal whitepapers geschreven over flexibilisering, inzetbaarheid en talentmanagement. Daarnaast schreef ik de interviews voor deze website.
Homepage Open campagne

MT Mediagroep - OndernemenMetPersoneel.nl

Functie: freelance redacteur. Interviews en cases met ondernemers, schrijven seo-content, nieuws, how-to artikelen, maken en versturen nieuwsbrieven en social media. 

Ondernemer in de bouw weer succesvol na doorstart
Kleinschalige kinderopvang biedt rust en ruimte
Stijgende personeelskosten voor ondernemers

Jong Ondernemen

Functie: tekstschrijver. Voor het 'Impactonderzoek 2016: Lange termijn effect ondernemerschapsonderwijs' interviewde ik zeven mensen die deel hadden genomen aan het programma van Jong Ondernemen. 
Impactonderzoek 2016

AD - De Ondernemer

Functie: freelance journalist. Ik schreef diverse artikelen voor en over ondernemers in het maandblad en op website, een paar voorbeelden van online verhalen: 
Oliebaron Ridder Drost vertrok als backpacker en kwam terug als ondernemer
Een fair met flair

Andere opdrachtgevers

MKB Servicedesk, De Zaak, ZZP Servicedesk: Whitepaper Ondernemen over de grens voor bouwbedrijven Whitepaper De juiste zorgverzekering Business guide België Interview unieke zzp'er Arvid Bergström Interview Vast vs Flex: Liane van Egdom-Ermstrang Interview ondernemen over de grens: Hangmatgigant Kees van Dijk Interview ondernemen over de grens: PlanetHappy Mark Ligteringen Artikel Stappenplan Internationaal Ondernemen

PuurPatty voor ondernemers

Dittmar Designs
Eindredactie en advies over teksten nieuwe website.

Vezzino
Schrijven van interview voor Hospitality Management.

BRIC.Living
Webshop voor woonaccessoires. Bij start webshop heb ik geholpen met seo-webteksten voor basiselementen website. Aan de hand van een contentkalender schrijf ik blogs, teksten voor e-mailings, flyers, zorg ik voor social activatie en linkbuilding. Daarnaast ben ik voor eigenaar Melanie Wiggers sparringpartner voor marketing-communicatie vraagstukken. Voorbeelden: 
Goud is het nieuwe geel
Gluren bij de buren
Kom binnen bij de Houtfabriek

DrieBergenWijn
Webshop voor champagnesabels, geurdozen voor wijn, accessoires voor wijn. Ik schreef SEO-webteksten voor contentpagina's producten en verschillende doelgroepen voor de nieuwe website. Tevens geholpen met schrijven van teksten voor e-mailings bestaande klanten en (nieuwe) doelgroepen en inrichten MailChimp account. 

Maaike C. De Jong
Website van vitaliteitscoach en personal trainer Maaike de Jong. Ik heb bestaande teksten herschreven en een nieuwe tekst gemaakt voor pagina voedingscoach.